Следвайте Гласове в ТелеграмНово проучване показва, че по-малко от една четвърт

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНово проучване показва, че по-малко от една четвърт
Коментари Харесай

Newsweek: Американците вече не искат да се бият за страната си

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ново изследване демонстрира, че по-малко от една четвърт от американците биха били подготвени да се причислят към армията, в случай че Съединени американски щати влязат във въоръжен спор, заяви Newsweek в публикация под заглавие „ Американците към този момент не желаят да се бият за страната си “.

Американските въоръжени сили изпитват усложнения при набирането на бойци през последните години, като не доближават задачите за набор с хиляди. Ново изследване демонстрира, че американците не биха се включили към армията, даже в случай че страната е във война.

Според изследване на Echelon Insights 72% от американците не биха желали да служат доброволци във въоръжените сили, в случай че страната влезе в огромен спор.

Само 21% от интервюираните споделят, че биха се включили към американската войска при тези условия. Проучването е извършено от 23 до 26 октомври.

„ Сега имаме ударни групи, самолетоносачи с морска експедиционна единица отвън Израел “, сподели Джъстин Хендерсън, американски боен експерт. – „ Ние финансираме две войни, само че в действителност имаме бойци на терен, дронове над Газа. Така че към този момент сме забъркани там и не сме сигурни какво се случва в Тайван. Така че това е доста бурно време за нас, тъй като не знаем какво ще се случи. “

„ Да кажем, че Военноморски сили не съумяват да привлекат хората, от които се нуждаят, с цел да ръководят подводници и самолети… в случай че попаднете в огромен спор, ще отнеме време да обучите хора “, сподели Том Шугарт, помощник в мозъчния концерн Център за нова американска сигурност.

Анализаторите настояват, че положението на американската стопанска система затруднява набирането на личен състав – в интервал на ниска безработица и растящи заплати военната работа се счита за по-малко привлекателна за младежите. Необходима е известна степен на икономическа насила, с цел да се реализиран задачите за набор.

„ Определено има мощна връзка сред равнището на безработица и какъв брой мъчно е да се наемат хора “, сподели Шугарт. „ Когато сме в криза и безработицата е висока, тогава армията като цяло има доста малко проблеми с набирането на нужния им брой, тъй като хората търсят работа. “

„ От друга страна, в случай че стопанската система е в действителност добре и хората имат доста благоприятни условия, от време на време военните имат повече проблеми с набирането на личен състав “, счита експетът.

Дейвид Юстис, основен изпълнителен шеф на Military Recruiting Experts упрекна „ цивилните медии “. След нахлуването на Съединени американски щати в Ирак през 2003 година филми и телевизионни стратегии включват сюжетни линии, демонстриращи битката на ветерани да се приспособяват към живота отвън въоръжените сили.

Около 24 ветерани се самоубиват всеки ден в Съединените щати, съгласно скорошно изследване, спонсорирано от Министерството на защитата на Съединени американски щати и Университета на Алабама.

Съобщава се, че непрекъснатият дефицит на личен състав е съдействал за това американската войска да е с най-ниска числесност от 1940 година насам.

Към 3 ноември равнището на безработица в Съединени американски щати е спаднало до 3,9%, до момента в който единствено през октомври в стопанската система са били добавени 150 000 работни места.

В същото време инфлацията към момента е проблем за доста американци, които търсят работа с по-високо възнаграждение, което сега се усилва над инфлацията. За съпоставяне, новопостъпилите във въоръжените сили печелят малко над 20 000 $ годишно, съгласно Newsweek.

В плен на културна война

Няколко опита за боен PR тази година провокираха отвращение в обществените медии и обвинявания, че " будността " на армията възпира искащите да се запишат.

През май Военноморските сили бяха подложени на рецензии за това, че поканиха мил кралица на име Харпи Даниелс да стане цифров дипломат на армията, с цел да „ доближи до необятен кръг от евентуални претенденти “. 

След това, през юли, армията получи отрицателна реакция за публикуването на профил на майор Рейчъл Джоунс - транссексуална военнослужеща.

Джъстин Хендерсън, някогашен транспортен оператор на американските морски пехотинци, трансформирал се във боен вербовчик споделя, че „ този вид медиини изяви вредят на общите старания на армията за набиране на личен състав “.

Източници: newsweek.com, obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР